2 dic 2011

Vocabulari dels sofistes

Convencionalisme: és el punt de vista en la filosofia de la ciència " la ciència consisteix només en convincions" i conseqüentment, les lleis científiques no són mñes que convencions o definicions disfressades que no tenen a veure amb la veritat, si no amb consens. apareix com a una versió del positivisme, que defensa l'arbitrerietat de les paraules, és a dir, la independència del significat del significant.

Democràcia: pels sofistes la democràcia era la manera de mostrar que les lleis provenen dels homes i que, per tant, es poden canviar sempre que es vulgui tenint en compte la voluntat de la majoria.

Escepticisme: teoria filosòfica segons la qual no existeix el coneixement, no pot ni podrà existir mai, i que afirma en que en tot hi cap algun dubte sempre. Nega tota possibilitat de conèixer la veritat.

Gòrgies: filòsof sofista anterior a crist del qual ens trobem una basant molt pessimista de l'èsser humà, més ben dit, del no-ésser. Defensen tres arguments: 
1. res existeix
2. si alguna cosa existís, no ho sabríem perquè seria inaprensible
3. encara que alguna cosa existís i algun home ho cognotés, no podria ser comunicat.
Nega qualsevol veritat, molt pròpi de l'art de la retòrica ( ús de moltes metàfores) 

Isonomia: és el concepte d'igualtat de drets civils y polítics dels ciutadans. Expressa de la maneramés adient el principi de la democràcia. terme anterior equivalent a democràcia

No hay comentarios:

Publicar un comentario