12 ene 2012

Activitats sobre Descartes

1. Quins fets de la vida de Descartes et semblen més rellevants?
Els fets més rellevants per a mi són q
ue no arribés a conèixer a la seva mare, que va morir després de concebre'l; que fos sempre un noi introvertit amb les seves rareses i que, en conseqüència, visqués allunyat i no mostrés interès per la política; i que el 1618 decidís voltar pel món, és a dir, "llegir el gran llibre del món", i aprendre a través de les seves experiències.

2. Creus que és una bona idea marxar de casa per "anar a aprendre del gran llibre del món"?
Sense cap mena de dubte. Donar el pas de sortir de casa i deixar-ho tot és un gran acte de valentia i quasi garanteix que suposarà un espectacular increment en la teva maduresa. A mi m'encantaria marxar a estudiar algun lloc durant una temporada i veure món, com diu Descartes, "llegir el gran llibre del món". Mataró és petit i tard o d'hora m'acabarà cansant. 
Viatjar et fa créixer com a persona encara que en un principi pugui semblar dur. En un primer moment, a l'hora de deixar el que tant estimaves i haver d'enfrontar-te a situacions completament noves i immensament diferents deu costar molt. Tanmateix, és una cosa diferent, un canvi, i del cert sabem que costa adaptar-se a ells. 
Però, i si aquest canvi agafar pagant la pena? Jo no m'ho perdria per res del món. 
Vull sentir-me viu, conèixer a gent nova, altres llengües, noves cultures; vull poder aprofitar les oportunitats que m'ofereixi la vida al màxim. Sinó, en un futur em podria penedir d'haver estat tan covard.

3. Cerca informació sobre la Guerra dels Trenta Anys, els seus origens i la seva repercussió en la filosofía de Descartes.
La Guerra dels Trenta Anys (1618-1648) va ser un conflicte bèl·lic europeu que va modificar les fronteres del centre d'Europa.

Els seus orígens es remunten en la creació de moviments religiosos basats en la Reforma Protestant a partir del segle XVI, que pretenien renovar l'Església Catòlica a l'Europa Occidental. Aquests moviments van acabar amb la separació dels grups reformistes i amb l'establiment de noves institucions, com el calvinisme, l'anabaptisme i el luteranisme.

Amb aquesta guerra, la filosofia de Descartes va tenir una important, atès que l'Església Catòlica podia convertir-se en protestant i passar a canviar la seva mentalitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario